Image
 

 

Knjiga (Ne)srečni konci bralcu nudi oporo pri soočanju z življenjem po razhodu zveze in mu pomaga pri iskanju pravega partnerja zanj. Knjiga na lahkoten način, poln zanimivih primerov, bralcu omogoči, da spozna samega sebe, sprejme dogodke iz preteklosti in srečo zaživi dalje. Avtorica Ana Čertanec s to knjigo poskuša v bralcu vzbuditi zavedanje, da veličina človeka ni odvisna od tega, kako reagira v trenutku vzponov, temveč kako se sooča s padci v življenju. Ob prebiranju zgodb se bodo bralcu porodile mnoge asociacije na dogodke in občutja iz lastnega življenja. V knjigi avtorica izraža svoje mišljenje in deli prvoosebne izkušnje, bralca pa spodbuja k lastnemu razmišljanju, saj verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje.

 

Iz vsebine

 

Odlomek iz knjige

__

Oh, ta privlačnost! Kako preprostejše bi bilo, če bi živeli v svetu, kjer privlačnost ne bi igrala vloge. V svetu, kjer je za ljubezen dovolj, da imata dve osebi podobne interese in želje. V svetu, kjer se lahko namenoma zaljubimo v osebo, ki je prava za nas. Vendar je ravno privlačnost tista, ki nam požene kri po žilah in zaradi nje naše srce vztrepeta.

Zamislimo si, da zagledamo nam neznano osebo. V nas vzbudi radovednost. Ne moremo odmakniti oči od nje. Sramežljivo se spogledamo in umaknemo pogled. Radovednost nas premami in pogledamo ponovno. Nasmehnemo se. Čutimo, da se nekaj dogaja z nami. Naše srce razbija od navdušenja. Adrenalin na polno.

Neizbežno dejstvo je, da obstajajo osebe, ki nas privlačijo, in osebe, ki nas žal ne. Čeprav si še tako želimo, da bi nas. Ker vidimo, da bi bila oseba karakterno prava za nas, ampak kaj, ko ne čutimo te privlačnosti.

____

Mnenje bralcev:

»Knjiga je lahkotna, berljiva, polna primerov, življenjska, praktična in hkrati zabavna. Odpira nove poglede, bralcu približa različnost razmišljanja in dojemanja ter spodbuja, da se postavimo v kožo drugega. Pokaže, da svet ni črno-bel, da nima vedno nekdo prav in se drugi moti, pač pa imamo lahko vsi prav - vsak po svoje. Všeč mi je, da se ne spušča v psihološka razglabljanja, vseeno pa vsakomur da vedeti, da so njegova čustva v določenih situacijah razumljiva, od posameznika pa je odvisno, kako se bo odzval in kako bo življenje izkoristil.«
- Katarina iz Ljubljane

Ocene knjige:

 

Cena: 13 eur

10% popust za kupce delovnega zvezka

 

dr. Ana Čertanec

(NE)SREČNI KONCI


Naročilo knjige